Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

7 redenen waarom je beter wasbare luiers kunt gebruiken!

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kindje (en voor jezelf). Als je kindje geboren wordt dan sta je aan het begin van het verschonen van heel veel luiers. Iets waar je waarschijnlijn eerder nog niet over hebt nagedacht, maar al die luiers hebben een enorme impact op ons milieu omdat veel ouders kiezen voor wegwerpluiers. Maar er is een duurzaam alternatief! De wasbare variant. De wasbare luier is niet alleen beter voor de wereld. Ook voor je portemonnee en jouw kleintje zitten er enorm veel voordelen aan een wasbare luier. Vandaag geven we je dan ook 7 redenen waarom je beter wasbare luiers kunt gebruiken!

1: Wasbare luiers zijn milieuvriendelijk

Één van de grootste voordelen van wasbare luiers is dat ze milieuvriendelijker zijn dan wegwerpluiers. Wegwerpluiers belanden op de afvalberg en doen er honderden jaren over om af te breken, wat een enorme belasting vormt voor het milieu. Bovendien wordt er bij de productie van wegwerpluiers veel water en energie gebruikt, wat leidt tot een hoge CO2-uitstoot. Wasbare luiers zijn herbruikbaar en zorgen dus voor minder vervuiling. Hoeveel luiers gebruikt een baby dan per dag? Een newborn gebruikt 5 tot 8(!) luiers per dag. Het gaat om een hoop afval dus.

2: Wasbare luiers zijn gezonder voor je baby!

Wasbare luiers zijn ook beter voor de gezondheid van jouw baby. Wegwerpluiers zijn vaak gemaakt van synthetische materialen en bevatten chemicaliën die kunnen leiden tot huidirritatie (luieruitslag) bij jouw kindje. Onze duurzame luiers zijn zacht, comfortabel en er zitten geen prikrandjes aan. Hierdoor zijn ze dus ook fijner om in te bewegen.

3: Met wasbare luiers bespaar je kosten

Hoewel de aanschafprijs van wasbare luiers aan het begin een stuk hoger is dan die van wegwerpluiers, scheelt het op lange termijn een hoop geld. Zo kun je wel honderden euro’s besparen door niet regelmatig wegwerpluiers te hoeven kopen. Als je baby’tje uit de luiers is gegroeid, kun je de wasbare luiers gebruiken voor het broertje of zusje dat nog gaat komen of eventueel doorverkopen om nog meer geld terug te verdienen.

4: De wasbare luiers zijn handig in gebruik!

Hoewel wasbare luiers vroeger vaak werden beschouwd als onhandig en onpraktisch, is dat tegenwoordig wel anders! We gooien de wasbare luiers zoals de voorgevormde wasbare luier  nu natuurlijk gemakkelijk in de wasmachine als ze vies zijn. Door pampers met drukknopen en inlegvellen die je gemakkelijk kunt weggooien, is het verschonen van wasbare luiers bijna net zo eenvoudig als het gebruik van wegwerpluiers.

5: Je baby heeft minder last van lekkages met wasbare luiers!

Wasbare luiers hebben veel voordelen ten opzichte van wegwerpluiers. Zo sluiten ze beter aan op de lichaampjes van baby’s waardoor er minder ruimte is voor lekkages. Ook zijn de overbroekjes waterdicht. In combinatie met de voorgevormde wasbare luier zijn de luiers geheel lekvrij!

6: De wasbare luiers stimuleren zindelijkheidstraining

Wasbare luiers zijn ook goed voor de zindelijkheidstraining van kinderen. Door de stoffen luier voelen kinderen eerder wanneer ze nat zijn. Ze staan hierdoor veel meer in contact met hun eigen lijf dan kindjes in wegwerpluiers en worden zo gestimuleerd om eerder zindelijk te worden. Handig toch?!

7: Duurzame en trendy wasbare luiers!

Tot slot benadrukken we graag dat wasbare luiers super trendy zijn! Tegenwoordig zijn er namelijk ontzettend veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor je deze babyartikelen kunt matchen met de outfit van je kindje en hem of haar er extra schattig uit kunt laten zien!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg redenen om te kiezen voor wasbare luiers. Deze verzorgingsproducten mogen niet aan jouw babyuitzetlijst voor de luiertas ontbreken! Dus waar wacht je nog op? Probeer wasbare luiers uit met het Proefpakket van Pina-Luiers en ontdek zelf alle voordelen. Twijfel jij niet meer en wil je een goede start maken? Kies dan voor het Complete startpakket wasbare luiers. Het is de investering zeker waard!