Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

Hoe verschoon je een wasbare luier?

Wanneer je hebt besloten om wasbare luiers te gebruiken in plaats van wegwerpluiers, kan het even wennen zijn om de wasbare luier te verschonen. Maar, het is eigenlijk heel eenvoudig en het scheelt je uiteindelijk veel afval en geld. In dit blog leggen wij stap voor stap uit hoe je een wasbare luier verschoont! Je gaat merken dat je het zo onder de knie hebt.

Stap 1: Leg altijd alles wat je nodig hebt klaar binnen handbereik

Voordat je de luier van je kindje gaat verschonen is het handig om alles wat je nodig hebt binnen handbereik klaar te leggen. Je wilt je baby niet alleen op de commode laten liggen met vieze billetjes. Leg in ieder geval een schone voorgevormde luier, een overbroekje, doekjes, schone kleertjes en eventuele andere verzorgingsproducten die je voor je baby gebruikt klaar .

Stap 2: Maak de vieze luier van je baby los

Om de wasbare luier te verschonen leg je je kindje op een veilige en stabiele ondergrond. Eerst maakt je het overbroekje los. Vervolgens maak je de voorgevormde wasbare luier open en vouw je de voorkant van de pamper open. Als je baby een poepje heeft gedaan, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de luier niet te snel weg te halen zodat je de billetjes kunt verschonen. Het is belangrijk dat de huid van de baby schoon en droog blijft, dus zorg regelmatig voor een schone luier. Het voordeel van wasbare luiers is dat de luier bestaat uit natuurlijk materiaal en je waarschijnlijk helemaal geen talkpoeder, lotion of andere producten hoeft te gebruiken om je baby’s billetjes zacht te houden.

Stap 3: Verwijder het inlegvel uit de luier

Als je een inlegvel hebt gebruikt, kun je deze gemakkelijk weggooien in de prullenbak, inclusief eventuele ontlasting. De bamboe inlegvellen van Pina Luiers zijn gemaakt van 100% bamboe en zijn biologisch afbreekbaar, dus goed voor de aarde. En wat helemaal top is: ze zijn super zacht voor je kleintje! Je kunt onze inlegvellen trouwens ook gebruiken om de billen van je baby schoon te vegen voordat je de vieze luier verwijdert.

Stap 4: Doe de vieze luier van jouw baby uit

Til vervolgens de beentjes voorzichtig omhoog, terwijl je met je andere hand de luier onder zijn of haar billen schuift. Nadat je de oude luier hebt weggehaald en je kindje hebt schoongemaakt, kun je de nieuwe luier onder de billetjes schuiven en de beentjes weer voorzichtig naar beneden laten zakken. De voorgevormde luier doe je altijd gelijk in de was. Het overbroekje kun je even uithangen en na de volgende verschoning weer gebruiken. Aan het einde van de dag gaan alle overbroekjes die je die dag gebruikt hebt in de was. Tenzij hij natuurlijk eerder echt vies is geworden.

Stap 5: Was de wasbare luier van je kleintje

Als de luier net nieuw is, zal je hem iets vaker moeten verwisselen omdat de geabsorbeerde stoffen nog niet hun maximale capaciteit hebben bereikt. Dit gebeurt pas na 10 wasbeurten. Gebruik voor het wassen van de wasbare luier van Pina Luiers het wasvoorschrift dat bij de luiers hoort. Zo ben je er zeker van dat de luier goed schoon wordt en je luiers mooi en functioneel blijven. Zodra de wasbare luiers droog zijn, kun je ze opnieuw gebruiken voor je kleintje!

Stap 6: Doe de schone luier om bij jouw baby

Je doet de schone luier weer om door de luier goed onder de billen van je baby te schuiven en hem vast te maken. De voorgevormde luier doe je eerst aan. Met de 3 rijen verkleinknopen aan de voorkant pas je de luier aan zodat de luier goed aansluit bij je kindje. Druk de luier goed in de liesjes. Zorg ervoor dat je de luier niet te strak vastmaakt, want dit kan ongemak veroorzaken voor je baby en kan ook leiden tot lekkages. Daarna doe je het waterdichte overbroekje over de voorgevormde luier. Het is belangrijk dat het overbroekje goed aansluit om lekkage te voorkomen. Check of de voorgevormde luier goed onder het overbroekje zit en er niks tussenuit piept.

Het verschonen van een wasbare luier is eigenlijk heel eenvoudig. Deze babyartikelen zijn dan ook onmisbaar op de babyuitzetlijst, net zoals een wetbag! Het vergt misschien even wat oefening, maar uiteindelijk ga je merken dat het net zo makkelijk is als het verschonen van een wegwerpluier. Door wasbare luiers te gebruiken, draag je bij aan een beter milieu én bespaar je flink op de kosten. Baby’s gebruiken namelijk 5 tot 8 luiers op één dag. Hoeveel luiers? Ja je hoorde het goed, 5 tot 8! Het gaat om heel veel wegwerpluiers dus die je de wereld kunt besparen. Deze wasbare babyproducten zijn dus zeker de investering waard! Bekijk nu het gehele assortiment van Pina Luiers in onze webshop!