Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

Welke wasbare luier systemen zijn er?

Er is veel informatie te vinden over wasbare luiers. Ik moet eerlijk toegeven, toen wij gingen beginnen zag ik ook door de bomen het bos niet meer. Zó veel verschillende systemen wasbare luiers, pasvormen en opties. Nu weet ik dat het eigenlijk heel simpel is. Je hebt iets nodig dat absorbeert en iets wat zorgt dat de kleertjes droog blijven. Dus laat je niet ontmoedigen! Want de beste keuze voor je kindje, de wereld en je portemonnee is wasbaar.

Welke systemen wasbare luiers zijn er?

Wij hebben alle soorten voor je op een rijtje gezet:

 • All-in-one (AIO): alles in één, de inleggers zitten vast aan een waterdicht broekje.
  Voordelen: de luier kun je in één handeling verschonen.
  Nadelen: grote kans op lekken, droogtijd van de luiers, hoge aanschafkosten.
 • Pocket luier: een waterdicht broekje met een opening waar je één of meerdere boosters in kunt doen.
  Voordelen: makkelijk aan te doen, de opnamecapaciteit is aan te passen naar je kindje, snelle droogtijd.
  Nadelen: alles moet gelijk in de was, lekgevoelig, je moet de boosters zelf in de luier stoppen.  
 • Snap in one (SIO): een waterdicht overbroekje waar je een inlegger met drukknoopjes inklikt.
  Voordelen: makkelijk aan te doen, snelle droogtijd, overbroekjes kun je vaker gebruiken.
  Nadelen: je kunt verschillende merken niet combineren, absorbeert minder dan een tweedelig systeem.
 • Tweedelig systeem met strikluier of prefold: een waterdicht overbroekje in combinatie met een absorberende basisluier.
  Voordelen: goedkoop, overbroekjes kun je vaker gebruiken, snelle droogtijd, voornamelijk geschikt voor newborns.
  Nadelen: je moet zelf de absorberende basisluier vouwen en vastzetten met een luierklemmetje, absorberen minder dan een voorgevormde luier.
 • Tweedelig systeem met een voorgevormde luier: een waterdicht overbroekje in combinatie met een absorberende voorgevormde luier.
  Voordelen: beste opnamecapaciteit, minste kans op lekken, overbroekjes kun je vaker gebruiken.
  Nadelen: twee handelingen om de luier aan te doen, langste droogtijd.

Toen wij gingen beginnen met wasbare luiers dacht ik dat een all-in one systeem (AIO) het beste bij ons gezin zou passen. Ik dacht dat dit het makkelijkste systeem zou zijn omdat deze luier het meeste lijkt op de bekende plastic wegwerpluiers. Ik kwam er snel achter dat ik veel liever ga voor het meest betrouwbare systeem wat er is in de wasbare luierwereld: het tweedelige systeem met een voorgevormde luier! Geen wonder dat Pina-Luiers dit systeem heeft gekozen bij de ontwikkeling van onze eerste collectie.

Tweedelig systeem wasbare luiers met voorgevormde luier

Het tweedelige systeem, de naam zegt het al, bestaat uit twee delen. Het meest betrouwbare systeem is met een voorgevormde luier met daarover een overbroekje. Als het nodig is kun je met boosters de opnamecapaciteit verhogen. Dit systeem heeft veruit de beste absorptie en je hebt het minste kans op lekken. Super fijn natuurlijk, want niemand zit te wachten op natte kleertjes! De voorgevormde luier en boosters gooi je na elke verschoonbeurt in de was. Het overbroekje kun je nogmaals gebruiken. Wij adviseren om per dag twee overbroekjes om-en-om te gebruiken zodat je één broekje na het verschonen even kan uithangen tot de volgende verschoning (tenzij hij natuurlijk vies is geworden).

Met dit systeem heb je twee handelingen om je luier aan te doen. Maar geloof mij, hier wen je heel snel aan! Tip: leg de luiertjes na de was alvast klaar voor gebruik zodat je niet eerst nog boosters en inlegvellen hoeft te zoeken als je aan het verschonen bent. Pina-Luiers hebben een super slanke pasvorm en passen vanaf newborn tot peuter. Wel is de luier iets dikker dan een plastic wegwerpluier. Hier heeft je kindje helemaal geen last van maar je moet hier wel een beetje rekening mee houden voor de kledingkeuze voor je kindje. Soms is het nodig om een maatje groter te kiezen.

Kies jij ook voor een tweedelig systeem?

Wil je een betrouwbaar systeem, kies dan voor Pina-Luiers! Onze luiers zijn geproduceerd in Europa en gemaakt van duurzame, zachte materialen. Een groot voordeel als je voor Pina-Luiers kiest is dat je niet gelijk een grote investering hoeft te doen als je gaat starten met wasbare luiers. Kies het pakket wasbare luiers wat het beste bij jou past. Bepaal je maandbudget. Al vanaf €21 per maand (voor 24 maanden) koop je een startpakket deluxe. Geen extra kosten. Met dit pakket kan je kindje fulltime wasbare luiers dragen én zijn er altijd voldoende schone luiers in huis.

Bekijk nu al onze voordeelpakketten!

Gratis verzending vanaf €150
Ruilen en retourneren binnen 30 dagen
Betaal in termijnen vanaf €150, zonder extra kosten

Populair: proefpakket | Dagpakket | Startpakket | Compleet Startpakket