Wasinstructies

Zorg goed voor je Pina-Luiers

Wasbare luiers wassen

Het wassen van je Pina-Luiers wordt snel een onderdeel van je wekelijkse routine. Wij helpen je graag op weg met tips & tricks om je wasbare luiers te wassen en te drogen. Als je deze instructies volgt zorg je ervoor dat je luiers mooi en functioneel blijven!

Het eerste gebruik

Yes, je bent de trotse eigenaar van een set Pina-Luiers. Je eerste luierwasje komt eraan. Geloof me, luierwasjes zijn anders dan andere wasjes. Na ieder wasje voel je dat je de beste keuze hebt gemaakt voor je kindje en onze wereld. Was je luiers ten minste 1 keer met wasmiddel op een normaal programma. Na minimaal 10 keer wassen bereiken de absorberende stoffen de optimale opname capaciteit. In het begin moet je dus wat sneller verschonen óf kun je ervoor kiezen ze alvast 3 keer te wassen om in het begin gelijk een betere absorpsie te hebben. Je hoeft ze dan tussendoor niet te drogen. Je kunt nu verder naar stap 3.

Wasmiddel

Gebruik waspoeder voor gekleurde was, welk merk dat is aan jou. Een zeeppercentage onder de 5% is goed. Gebruik nooit waspoeder met enzymen, bleekmiddelen en optische witmakers erin, dat vinden je Pina-Luiers niet leuk.

Wastabs

De voorgevormde luier sluit je met velcro. Velcro gaat aan elkaar plakken als je ze in de was doet. Daarom hebben wij zogenoemde “wastabs” zodat je hier geen last van hebt. Sluit de wastabs voor het wassen!

Een koude voorwas
Stap 1

Een koude voorwas

Doe een schepje waspoeder bij je koude voorwas. Belangrijk is dat je wasmachine het vuile water wegpompt na deze voorwas.

Hoofdwas
Stap 2

Hoofdwas

Je Pina-Luiers zijn nu klaar voor de hoofdwas. Zorg dat je wasmachine voor 2/3e gevuld is. Als je nog ruimte hebt in de wasmachine dan kun je hem aanvullen met witte was die op 60˚ gewassen kan worden. Zet het wasprogramma op het katoenprogramma van 60˚ en zorg dat er voldoende water wordt gebruikt (geen kort – of eco-programma). Gebruik waspoeder voor zwaar bevuilde was en hou rekening met de grootte van je machine en de waterhardheid.

Drogen
Stap 3

Drogen

Je Pina-Luiers zijn weer heerlijk fris! Hang ze te drogen op een wasrek en wacht tot je luiers helemaal droog zijn. Hang ze over 2 lijnen om het rekken van de elastieken tegen te gaan. Nu zijn je Pina-Luiers klaar voor gebruik. Het is handig om je luiers gelijk te vouwen op de manier hoe je ze graag gebruikt. Een luiertje met booster(s) en eventueel een inlegvel erin en je bent ready to go!

TIPS & TRICKS

Was de vuile luiers maximaal om de 3 dagen.

Wastabs zorgen ervoor dat de velcro je luiers niet beschadigen en aan elkaar vast gaan hangen tijdens het wassen. Sluit de wastabs al tijdens het verschonen van je kindje. Je hoeft dit dan niet meer te doen voor ze de was in gaan. Super handig, toch?

Echt niet! Je kunt een inlegvel gebruiken die het opvangt. De ontlasting gooi je hiermee makkelijk weg. Drinkt je kindje alleen nog maar borstvoeding dan hoef je nog geen inlegvel te gebruiken. Je kunt borstvoedingspoep gewoon mee wassen.

Laat de zon zijn werk doen! Ga nooit met bleekmiddel aan de gang maar hang ze te drogen in de zon. Hét bleekmiddel van onze natuur! En de zon werkt ook nog eens desinfecterend.

Zorg dat je regelmatig je wasmachine goed reinigt zodat hij optimaal zijn werk kan doen.