Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

De geboorte van Pina-Luiers

Hi, mijn naam is Jeanine! Graag vertel ik jullie meer over de geboorte van Pina-Luiers. Sinds ik mij kan herinneren noemt mijn familie mij Pientje. Een koosnaampje bedacht door mijn ouders. Zo, nu weet je gelijk waar onze naam vandaan komt! Dit Pientje is inmiddels een volwassen vrouw en is in 2020 trotse moeder geworden van een prachtige zoon. Mijn vriend en ik willen het beste voor hem, niet alleen voor nu maar zeker ook voor zijn toekomst. Met dit in gedachte is Pina-Luiers ontstaan.

Onze luiers in de plastic soep?

Even terug naar 2016, Bali. Ik was met mijn vriend Marcel op reis en natuurlijk gingen we (proberen te) surfen. Het was geweldig! Maar ook heel confronterend. We zwommen tussen zoveel plastic afval en het hele strand lag er vol mee. Als ik aan de problematiek van de plastic soep denk zie ik de stranden van Bali voor me. Toen ik in verwachting was zag ik alle wegwerpluiers van mijn kindje al in de zee drijven. Op het moment dat ik las over de alternatieven voor plastic wegwerpluiers had ik dan ook geen twijfel om dit in overweging te nemen. En dat was een hele goede keuze!

Zoveel voordelen, waarom zou je het niet doen?

Jeanine, Pina-Luiers

Ik kwam er al snel achter dat je tegenwoordig heel makkelijk wasbaar kunt luieren met heel veel voordelen voor je kindje en onze wereld. Ik wilde er alles van weten. Het minimaliseren van ons plastic afval en het vermijden van hormoonverstoorders zijn voor ons de hoofdredenen om voor wasbare luiers te gaan. En er zijn meer voordelen: het is veel voordeliger dan plastic wegwerpluiers, de natuurlijke materialen zijn goed voor je baby’s huidje en over het algemeen zijn kindjes die wasbare luiers dragen sneller zindelijk. Het nadeel is dat je aan het begin een grote investering moet doen om te kunnen starten. Niet elke ouder heeft de mogelijkheid om dit te kunnen doen. Met Pina-Luiers willen we dit veranderen. Met een andere betaalmethode krijgt iedereen de kans om de beste keuze te maken voor hun kindje en het milieu.

Pina-Luiers

Er zijn heel veel verschillende systemen in het aanbod van wasbare luiers. Na heel veel lezen en testen kwam ik er achter dat een tweedelig systeem het meest betrouwbaar is. Dit systeem bestaat uit een voorgevormde luier en een waterdicht overbroekje. Experimenteren met verschillende systemen, pasvormen, en combinaties van natuurlijke materialen komen allemaal samen in de luier die wij “Pina” noemen.

Volg ons op onze reis

September 2020 is het idee geboren en zijn we gestart. Wij hadden geen ervaring met het maken van wasbare luiers en we hebben enorm veel geleerd. Het is hard werken tot je uiteindelijk het product in handen hebt waar je 100% achter staat. Heel veel samples later zijn we nu eindelijk live. Je kunt je voorstellen hoe enorm trots ik ben! Bij alle keuzes die we maken proberen wij verantwoorde keuzes te maken voor onze wereld. We blijven leren en zoeken om dit zo goed mogelijk te doen. Volg jij ons op onze reis?