Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

Startgids

Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van een mooie set Pina-Luiers en bent klaar voor het wasbare luier avontuur. Ben je nieuw in de wereld van wasbaar luieren en weet je niet goed hoe je het beste kan starten met wasbare luiers? Met deze startgids helpen we je op weg. Het is echt heel simpel, we beloven het!

Wasinstructies

Een goede wasroutine is essentieel om je luiers mooi en functioneel te houden. Onze wasinstructies helpen je hierbij. Was voor gebruik je luiers ten minste 1 keer met wasmiddel op een normaal programma. Schrik niet als je luiers wat afwerkdraadjes verliezen na de eerste paar wasbeurten. Was de vuile luiers maximaal om de 3 dagen.

Kindje verschonen

Pina-Luiers is een tweedelig luiersysteem met een voorgevormde luier en overbroekje. De voorgevormde luier is het absorberend binnengedeelte en wordt gebruikt in combinatie met een waterdicht overbroekje. We raden je aan om je kindje elke 2-3 uur te verschonen of gelijk als je kindje gepoept heeft.

Stap 1.

De voorgevormde luier doe je eerst aan. Deze heeft een slanke pasvorm en groeit met je kindje mee. Met de 3 rijen verkleinknopen aan de voorkant pas je de luier aan zodat de luier goed aansluit bij je kindje. Zorg dat je de luier goed in de liesjes zitten. De luier moet comfortabel zitten en zeker niet te strak!

Stap 2.

Het waterdichte overbroekje gaat over de voorgevormde luier. Ze zijn verkrijgbaar in 4 maten om de optimale pasvorm te bieden. De overbroekjes hebben 2 rijen drukknopen waarmee je de pasvorm rond de taille en dijen afzonderlijk kunt aanpassen.

Stap 3.

Het is belangrijk dat het overbroekje goed aansluit om lekkage te voorkomen. Check of de voorgevormde luier goed onder het overbroekje zit en er niks tussenuit piept.

Stap 4.

Wanneer je je baby verschoont, verwijder je het overbroekje.  Deze hoef je niet na elk gebruik te wassen. Is het overbroekje nog schoon, dan kun je hem nog een keer gebruiken. Als het overbroekje een beetje vochtig is, dan hang je hem even op om te drogen, en gebruik je een schoon overbroekje. En als het overbroekje vies is dan gooi je hem, samen met de voorgevormde luier, in de was.

Bijboosten

Als je merkt dat de voorgevormde luier na 2-3 uurtjes volledig verzadigd is, boost de luier dan bij met de meegeleverde booster. Bij jongens kun je de booster met de brede kant vooraan leggen of dubbel vouwen en voorin de luier leggen. Bij meisjes andersom. Als dit niet voldoende is dan kun je er 2 gebruiken.

Inlegvellen

Als je kindje alleen nog maar melk drinkt dan hoef je niks bijzonders te doen. Je kunt de voorgevormde luier dan gewoon gelijk in de was doen. Als je gaat beginnen met de eerste hapjes ga je merken dat de ontlasting van je kindje vaster wordt. Je kunt dan een inlegvel gebruiken die het opvangt. De ontlasting gooi je hiermee makkelijk weg. De inlegvellen kun je niet meewassen of door de wc spoelen.

starten met wasbare luiers

Meer tips & tricks

Als je alle stappen in de startgids doorloopt dan kun je starten met je nieuwe set wasbare luiers. Lees onze instructies op onze website en volg onze Facebook of Instagram om leuke tips & tricks te krijgen waarvan je niet wist dat je die moest weten. Heb je leuke tips voor ons? We horen ze graag om te delen met onze Pina-Luier fans!