Over ons

Wasbare luiers. Duurzaam. Voor iedereen.
Est. 2023

Ons verhaal

Pina-Luiers ontwikkelt en produceert wasbare luiers van hoge kwaliteit en biedt deze aan via een betaalmethode die voor iedereen toegankelijk is. Want wasbaar luieren brengt enorm veel voordelen met zich mee. Er is alleen wel een nadeel, om fulltime te starten moet je in één keer een grote investering doen. Niet iedere ouder heeft de mogelijkheid om dit te kunnen doen. Met Pina-Luiers willen we dit veranderen. Pina biedt iedereen de kans om de beste keuze te maken voor je kindje en het milieu.

Het minimaliseren van plastic afval en het vermijden van hormoonverstoorders zijn voor Pina de hoofdredenen om voor wasbare luiers te gaan. En er zijn meer voordelen: het is veel voordeliger dan wegwerp luiers, de natuurlijke materialen zijn goed voor je baby’s huidje en over het algemeen zijn kindjes die wasbare luiers dragen sneller zindelijk. Experimenteren met verschillende systemen, pasvormen, en combinaties van natuurlijke materialen komen allemaal samen in de luier die wij “Pina” noemen. Met alles wat we doen houden we ons aan de volgende regels.

Wij gaan voor de beste kwaliteit

Met trots leveren wij hoogwaardige producten waar we achter staan, wat resulteert in vrolijke baby’s en een zorgeloze luiertijd voor hun ouder(s) en verzorgers.

 

Wij durven anders te zijn

 

Er zullen mensen zijn die zeggen dat je raar bent omdat je wasbare luiers gebruikt. Wij zeggen dat het gek is om het niet te doen. Met alles wat we doen volgen wij ons eigen gevoel. Die brengt ons in de richting van een betere wereld!

 

Wij geven om de wereld

 

Met alles wat we doen, houden we het welzijn van de wereld voor ogen. Zowel op de natuurlijke, industriële en de sociale aspecten. Wij geloven: “een betere wereld begint bij jezelf”.

 

Geboren in Europa

Geboren in Europa

Verantwoorde productie vind Pina enorm belangrijk. We produceren uitsluitend in Europa om de CO2-uitstoot van transport tot een minimum te beperken, maar ook zodat we de productielocatie regelmatig kunnen bezoeken.

Duurzame materialen

Duurzame materialen

Pina-Luiers zijn gemaakt van duurzame materialen. Geen hormoonverstoorders tegen je baby’s huid. De stof van de voorgevormde luier is GOTS gecertificeerd. Dit label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. De verpakkingen die we gebruiken zijn recycled, recyclebaar en komen van duurzame bronnen.

Lage milieu-impact

Lage milieu-impact

Als je wassen meetelt hebben wasbare luiers minder impact op het milieu door minder afval en CO2 uitstoot. Ook in ons eigen proces, van produceren tot aan de levering. Bij alle keuzes die we maken proberen wij verantwoorde keuzes te maken voor onze wereld.

Hoe het begon: door Jeanine, onze oprichtster

In 2020 ben ik moeder geworden van een prachtige zoon. Ik wil het beste voor hem, niet alleen voor nu maar zeker ook voor zijn toekomst. Met dit in gedachte is Pina-Luiers ontstaan. Ik zag tijdens mijn zwangerschap al onze luiers al drijven in de plastic soep. Ik begon mij te verdiepen in wasbare luiers en raakte gefascineerd. Want, waarom stoppen we onze kleine wondertjes in plastic en chemicaliën en gooien we het vervolgens weg op de steeds groter wordende afvalberg? Terwijl er een duurzaam alternatief is! Ik merkte dat er ook veel ouders zijn die wel graag willen maar niet de middelen hebben om in 1 keer een grote investering te doen. Pina-Luiers wil dit nadeel wegnemen en zo wasbare luiers voor iedereen toegankelijk maken. Onze droom is dat we over een aantal jaar zeggen: Gek hé, dat ze vroeger luiers weggooide? Help jij mee om deze droom waar te maken?