Betaal in termijnen vanaf €150. Geen extra kosten. 

De geschiedenis van de luier

Wist je dat de wegwerpvariant van de luier een vrij recent fenomeen is? Je staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar de luiers die tegenwoordig door veel mensen als “normaal” worden beschouwd, bestaan nog helemaal niet zo lang. Het begon allemaal in de jaren ’50, toen de wereld begon te veranderen na de Tweede Wereldoorlog. Mensen snakten naar gemak en tijdsbesparing. De uitvinding van wegwerpluiers gaf ouders de mogelijkheid om de tijdrovende klus van wassen en vouwen over te slaan en de vuile luiers weg te gooien. Handig, of hebben we toch iets over het hoofd gezien? Want steeds meer bewuste ouders vinden de weg terug naar wasbare luiers. Eén op de vijf kindjes in Nederland draagt anno 2023 weer wasbare luiers. Wij helpen je te begrijpen waarom.

Waarom kwamen er wegwerpluiers?

Nog even terug in de tijd. Waarom zouden ouders de overstap maken naar wegwerpluiers? Het antwoord is simpel: gemak en beloftes van minder lekkage. In een wereld waarin tijd een kostbaar goed is, leken wegwerpluiers als een geschenk uit de hemel. Geen gedoe meer met vouwen en veiligheidsspelden die dreigden je vingers te prikken. De belofte van droge babybilletjes en minder was sprak ouders aan als een magische toverspreuk.

Hoe deden ouders dat voordat de wegwerpluier op de markt kwam?

Voordat wegwerpluiers in het leven zijn geroepen, waren er stoffen luiers en plastic broekjes. Wasbare luiers waren de norm. 70 jaar geleden werden de eerste wegwerpluiers verkocht en dit concept kreeg in de jaren daarna steeds meer aandacht en acceptatie.

Als wij ouders spreken uit deze tijd horen we eigenlijk twee verschillende geluiden. De ene partij vond het wassen en vouwen verschrikkelijk! Maar er zijn ook heel veel ouders die vol lof over die tijd spreken. Ouders waren behendig in het vouwen van luiers en het vastmaken met spelden. En het zorgde voor een sterke band tussen ouder en kind, omdat het verschonen van de luier een gelegenheid werd om quality time door te brengen. Maar, laten we eerlijk zijn. De wasbare luiers van nu zijn veel makkelijker in gebruik en comfortabeler voor je kindje dan de luiers die toen op de markt waren. En onze wasmachines zijn krachtiger en kunnen tegenwoordig al het werk overnemen om je luiers weer schoon en fris te krijgen.

Wat zijn de voordelen om weer terug te gaan naar wasbare luiers?

Dat brengt ons naar de huidige tijd. Gelukkig vinden steeds meer ouders de weg terug naar wasbare luiers. Want hoewel een wegwerpluier best wel veel voordelen heeft, zijn we er nu wel achter dat er ook enorm veel nadelen aan vastzitten. Helemaal als je naar de impact kijkt die het heeft op onze wereld.

  1. Duurzaamheid: Wasbare luiers gaan lang mee en kunnen zelfs voor meerdere kinderen worden hergebruikt. Dit betekent minder afval op stortplaatsen en minder bomen die worden gekapt voor wegwerpluiers. Het is een kleine stap voor een ouder, maar een grote voor onze aarde.
  2. Kostenbesparing: Hoewel de initiële investering voor wasbare luiers wat hoger is, bespaar je op de lange termijn aanzienlijk geld omdat je niet voortdurend wegwerpluiers hoeft te kopen. En wie wil er nu niet wat extra geld overhouden? En bij Pina-Luiers is het ook nog eens mogelijk om de investering te verdelen in termijnen (zonder extra kosten), zodat je direct geniet van je besparing!
  3. Zachtheid: Pina-Luiers zijn zacht voor de gevoelige huid van je baby. Geen synthetische materialen of chemische absorptie, alleen natuurlijke zachtheid. Zo kunnen de babybilletjes optimaal genieten van de zachtheid. Want onze voorgevormde luier is gemaakt van biologische katoen en bamboe.
  4. Maatwerk: Wasbare luiers zijn verstelbaar en beschikbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je de perfecte pasvorm vindt voor je kleintje. Geen gedoe met te grote of te kleine luiers!
  5. Milieuvriendelijk: We kunnen het niet genoeg benadrukken – wasbare luiers zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpluiers. Als jij om de planeet geeft, is dit een geweldige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen.
  6. Schattige designs: Luiers kunnen niet alleen functioneel, maar ook modieus zijn. Onze Pina-Luiers komen in de liefste designs. Stijlvol én duurzaam, wat wil je nog meer?

Conclusie: Terug naar de toekomst met wasbare luiers

Van katoenen doeken tot wegwerpluiers en nu weer terug naar wasbare luiers. Wat ons betreft is de keuze voor wasbare luiers een stap in de goede richting voor de toekomst van onze planeet en de generaties die nog komen. Dus, waarom niet een paar wasbare luiers aan je collectie toevoegen, je baby’s billetjes omhullen in zachtheid en tegelijkertijd een milieuvriendelijk statement maken? De keuze is aan jou!

Proefpakket

Startpakket

Blije baby met wasbare luier

Compleet pakket

Wil je graag advies inwinnen of hulp bij het samenstellen van een pakket? Stuur ons een berichtje, wij staan klaar om je te helpen.

Gratis verzending vanaf €150
Binnen 2 werkdagen in huis!
Betaal zoals jij wilt: direct of gespreid (vanaf €150)
Gratis retourneren binnen 30 dagen

PopulairProefpakket | Dagpakket | Startpakket | Compleet pakket